The Cliffs Hideaway

Location:
The Cliffs at Walnut Cove
Type:
New Construction

This home is located in The Cliffs at Walnut Cove and is inspired by the homes of the Pacific Northwest. We used simple forms and natural materials to create this comfortable hideaway in the mountains.

We had to carefully situate the house in a way that allowed maximum space usage and mountain views despite the difficult steep terrain. It was important for our clients to maintain as much of the view as possible, but it was also very important that the house not obstruct the view of the mountain for neighbors. We created a low profile home that blended into its natural woodscape.

There are a lot of outdoor living spaces at this residence. At the rear of the house, is an open deck that can actually be converted into a screened porch using a motorized screen. At the front of the house, there is a zen rain garden. These two outdoor spaces flank the living room so there are views no matter which way you are sitting. The dining room windows also open up to the front rain garden for a lovely auditory experience.

We needed to create a lot of flexible spaces on the inside; those that would be comfortable for living as well as entertaining. One of the main features of this house is the great room. It features a full bar with tap handles and a double-sided fireplace that connects the kitchen and the living room. The entire house features beautiful walnut shiplap detail that can be seen on the fireplace.

Interior Designer: Allard + Roberts Interior Design
Builder: Glennwood Custom Homes

Special thanks to Blue Spiral 1, East Fork Pottery and Porsche Asheville for helping us bring these photos to life.